Monday, April 22, 2024

Xhandarmëria serbe hyri në territorin e Kosovës? KFOR: Kishim patrullim të përbashkët në zonën kufitare

Misioni i KFOR-it ka dalë me një sqarim për sa i përket raportimeve në disa media në Kosovë se xhandarmëria serbe ka patrulluar në territorin e Kosovës, konkretisht në Bervenik të Podujevës.

Përmes një njoftimi për media, KFOR-i deklaroi se ka pasur një patrullë të planifikuar me Forcat e Armatosura Serbe, përgjatë të dy anëve të vijës kufitare administrative.

“Në momentin kur është bërë fotografia në fjalë, personeli letonez po koordinoheshin me homologët e tyre serbë, të cilët ishin pozicionuar në anën e tyre të vijës kufitare administrative. Është e rëndësishme të theksohet se skuadra e Letonisë ishte pozicionuar më tej pas udhëheqësit të tyre, i cili ishte i përfshirë në koordinimin e aktiviteteve me Forcat e Armatosura Serbe. Imazhi mund të ishte prerë për të përjashtuar pjesë që përshkruajnë liderin letonez duke biseduar me udhëheqësin e SAF. Të patrullimi i sinkronizuar është kryer në mënyrë profesionale dhe në respekt të plotë të procedurat e përcaktuara mirë”, thuhet në njoftimin e KFOR-it.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

LAJME TE TJERA

Më SHUMë