Wednesday, May 15, 2024

Nis regjistrimi i popullsisë në Kosovë

Regjistrimi i popullsisë në Kosovë do të fillojë sot, e premte, dhe pritet të zgjasë deri më 17 maj në gjithë vendin.

Ky do të jetë regjistrimi i parë i popullsisë prej vitit 2011 dhe për herë të parë do ta përfshijë edhe komunitetin serb në veri të Kosovës.

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) tha në uebsajtin e saj se nga e premtja e 5 prillit deri më 10 prill, punonjësit e saj do t’i vizitojnë zonat e banimit dhe banesat, apo shtëpitë e qytetarëve më shumë për t’i shpërndarë materialet si: fletëpalosjen, letrën informuese dhe për t’u njoftuar me Zonën Regjistruese.

Gjatë kësaj periudhe do të kryhen intervista me ndonjë ekonomi familjare.

Regjistrimi i përgjithshëm pritet të fillojë më 10 prill, sipas saj.

ASK-ja tha se të dhënat rekomandohet të merren nga secili anëtar i moshës madhore, mbi 16 vjeç, nëse personat janë të pranishëm gjatë intervistës. Në raste të tjera, një anëtar i ekonomisë familjare mund t’i japë të dhënat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

LAJME TE TJERA

Më SHUMë