Sunday, February 25, 2024

“Franca të qëndrojë në Francë”, Macron parashtron vizionin për të kundërshtuar të djathtën ekstreme

Emmanuel Macron dëshiron të rregullojë kohën që do të shpenzojnë para ekranit fëmijët francezë, të testojë uniformën e shkollës së detyrueshme dhe nuk është kundër që të gjithë nxënësit e shkollave fillore duhet të mësojnë himnin kombëtar.

Këto, ai i përmendi në një konferencë për shtyp, duke premtuar një Francë “mendje të shëndoshë”, shkruan The Guardian.

Presidenti francez, i cili po përpiqet të kufizojë përfitimet e mundshme të së djathtës ekstreme në zgjedhjet evropiane, parashtroi vizionin e tij për vitet e ardhshme duke u fokusuar në ligjin dhe rendin, arsimin dhe politikat pro-biznesit, disa ditë pasi emëroi kryeministrin më të ri të Francës, Gabriel Attal.

Macron deklaroi se planet e tij ishin që “Franca të qëndronte në Francë”. Ai u përqendrua në luftën e votuesve me të ardhura të ulëta dhe të mesme për të jetuar mirë dhe premtoi të nxisë bizneset duke reduktuar burokracinë, teksa kërkonte të lëvizte nga ndryshimet e kontestuara të pensioneve të vitit të kaluar dhe ligji i imigracionit.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

LAJME TE TJERA

Më SHUMë