Monday, October 2, 2023

Zgjedhjet në Kosovë, Vuçiç: Pas disfatës politike Prishtina zyrtare do të përballet me aksione të reja

Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiç, gjatë një deklarate për media ai tha se mund të ketë aksione të reja të Policisë së Kosovës, për shkak të humbjes politike që pësoi Prishtina.

Ai gjithashtu shtoi se nëse qeveria e Kosovës ndërmerr aksione të tjera Serbia do të jetë gati për këtë.

 “Shpresoj se arsyeja dhe një qasje racionale do të mbizotërojë në punën e njerëzve në Prishtinë, edhe pse është e vështirë të llogaritet në atë pas kësaj disfate politike që ata përjetuan, dhe kam frikë se ata do të kërkojnë një rrugëdalje nga situatat e  pakëndshme të tyre,” është shprehur Vuçiç.

Ndër të tjera ai tha se Beogradi duhet të jetë gati dhe ta presë atë, sepse siç pretendon ai “në Prishtinë është përsëritur disa herë fakti se atyre as nuk iu shkon ndërmend të përmbushin detyrimet nga Marrëveshja e Brukselit dhe të formojnë një Asociacion të Komunave me shumicë serbe”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

LAJME TE TJERA

Më SHUMë