No menu items!

aleksander lukashenko

Lukashenko: Avionët bjellorusë janë gati të mbajnë armatim bërthamor rus

Lideri autoritar i Bjellorusisë, Aleksandër Lukashenko, thotë se avionët ushtarakë bjellorusë “Su-24” janë përshtatur për t'u mundësuar atyre të mbajnë armë bërthamore. Lukashenko, i cili ka qenë aleat me Kremlinin në luftën e Rusisë kundër Ukrainës, tha më 26 gusht...

Lukashenko: Bjellorusia nuk do t’i bashkohet pushtimit të Ukrainës

Lideri bjellorus, Alexander Lukashenka, u ka thënë mediave shtetërore se forcat e këtij shteti nuk do t’iu bashkohen trupave ruse në pushtimin në Ukrainë. Lukashenka, i cili është aleat i ngushtë i presidentit rus, Vladimir Putin, ka thënë se “ushtria...

Bjellorusia me ndryshime kushtetuese që mund t’i japin imunitet Lukashenkas

Në Bjellorusi, lideri autoritar Alyaksandr Lukashenka, ka propozuar disa amendamente kushtetuese që përfshijnë edhe imunitet për të nga ndjekja penale dhe kufizimet për mandatin e presidentëve, si dhe shpërndarjen e pushteteve kushtetuese, që do të forconin rolin e Asamblesë...

Shtohen sanksionet ndaj regjimit të Bjellorusisë

Bashkimi Evropian, Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe aleatët kryesorë perëndimorë, kanë zgjeruar më tej sanksionet e tyre kundër elitës politike dhe ekonomike të Bjellorusisë. Sanksionet janë kundër sjelljes së supozuar antidemokratike, shkeljet e të drejtave dhe shfrytëzimin e emigrantëve...
- Advertisement -spot_img

Latest News

- Advertisement -spot_img