Sunday, December 10, 2023

Ekonomia shqiptare në recesion në vitin 2023? Flet Delina Ibrahimaj

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Delina Ibrahimaj deklaroi se gjasat që ekonomia shqiptare të kalojë në recesion në vitin 2023 duken shumë të ulëta.

Në një deklaratë për mediat, Ibrahimaj u shpreh se qeveria do të jetë vigjilente dhe e përgatitur për çdo skenar.

Sipas saj, inflacioni në ekonominë vendase është më i ulët se vendet e rajonit dhe mesatarja e BE-së.

“Mendojmë se gjasat për një recesion të ekonomisë sonë gjatë vitit të ardhshëm, aktualisht duken shumë të ulëta. Edhe nëse një pjesë e ekonomive të BE-së apo edhe më gjerë do të hynin në një recesion të plotë, ne vijojmë të mbajmë këtë parashikim.

Megjithatë, ne do të jemi vigjilentë për çdo skenar dhe kemi plane alternative përshtatjeje, në çdo rast të përballjes me skenarë pesimistë. Inflacioni në Shqipëri, krahasuar me vendet e tjera të rajonit apo edhe me mesataren e BE-së, ka qenë ndjeshëm më i ulët”, theksoi ajo.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

LAJME TE TJERA

Më SHUMë