No menu items!

pune

Shqipëria me përqindjen më të lartë të të vetëpunësuarve në Europë

Vetëpunësimi, përmes hapjes së një dyqani, njësie shërbimi, apo ofrimit të shërbimeve të profesionalizuara është forma më e përhapur se si fitohet jetesa në Shqipëri. Sipas të dhënave të INSTAT, në fund të vitit 2020 gati 32% e të punësuarve...

Pse nuk vjen fuqia punëtore e kualifikuar në Gjermani?

Gjermanisë po i mbarojnë forcat e kualifikuara punëtore, por vetëm 16% e sipërmarrjeve gjen punëtorë të huaj të kualifikuar. Një studim i fondacionit Bertelsmann kërkon për arsyet. Gati 34 milionë vetë në Gjermani kanë një punë të rregullt. Ky është...

(Pa)siguria fizike në punë

Nën optikën e një viti pandemik, theksi i sigurisë në vendin e punës u përqendrua në distancim shoqëror dhe larjen e rregullt të duarve. Por, ndërsa duart e pastra do t’ju ndihmojnë të shmangni koronavirusin, kjo metodë nuk është...
- Advertisement -spot_img

Latest News

- Advertisement -spot_img