Wednesday, June 7, 2023

Orban akuza BE-së për ngrirjen e fondeve: Vendimi u mor për arsye politike

Must Read

Kryeministri hungarez, Viktor Orban akuzoi Bashkimin Evropian për ngrirjen e fondeve mbështetëse të destinuara për Hungarinë.

Orban u shpreh se vendimi është marrë për arsye politike, për shkak të politikës së migracionit të Budapestit dhe kundërshtimit të saj ndaj sanksioneve kundër Rusisë pas fillimit të pushtimit të Ukrainës, shkruan N1.

Në një intervistë për radion hungareze, Orban akuzoi “burokratët e Brukselit” se vonuan zbatimin e planit të mbështetjes për Hungarinë për arsye të dukshme politike.

“Brukseli kërkon hapjen e kufijve tanë për emigrantët, por ne nuk do ta bëjmë këtë dhe futjen e propagandës së tyre seksuale në shkollat ​​tona, por ne nuk do ta bëjmë as këtë,” tha Orban.

Komisioni Evropian ka vendosur të veprojë me dorë të hekurt ndaj Hungarisë, duke propozuar ngrirjen e 7.5 miliardë eurove nga Fondi i Kohezionit pasi vendi nuk ka bërë progres me reformat kundër korrupsionit.

Në të njëjtën kohë, 5.8 miliardë euro pjesë e Planit të Rikuperimit janë aprovuar, por pagesa do të mbahet e pezulluar nëse vendi nuk provon se reformat përmbushen si duhet. Në total, pezull do të mbahen 13 miliardë euro.

- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

Cardi B Deletes Instagram After Social Media Backlash Over Her Historic Grammys Win

 The main thing that you have to remember on this journey is just be nice to everyone and always...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img