Thursday, June 13, 2024

Escobar i prerë: Asociacioni do bëhet, do s’do Kurti!

Qëndrimi i Shteteve të Bashkuara të Amerikës për krijimin e asociacionit me shumicë serbe në veri të kosovës është i qartë: ai do të krijohet me dëshirën apo jo të kryeministrit Albin Kurti.

I dërguari i posacëm për ballkanin perëndimor, Gabriel Escobar, në një intervistë për “DIE PRESSE” ka kërkuar nga kreu kreu i qeverisë së kosovës të prezantojë një model të përshtatshëm për atë, në rast se nuk do një republikë serbe, sic është ai në Bosnje.

“Kjo nuk është çështje mes Kurtit dhe Serbisë. Kjo është një çështje ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Republikës së Serbisë. Edhe nëse nuk do Kurti, ky Asociacion do të bëhet. Pyetja është: si do të duket? Nëse Kosova nuk dëshiron një Republikë të re Srpska si në Bosnje, duhet të na japë një ide se çfarë dëshiron.”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

LAJME TE TJERA

Më SHUMë