Monday, December 11, 2023

Macron: Franca tërheq ambasadorin e saj në Niger

Franca ka tërhequr ambasadorin e saj në Niger dhe do të evakuojë të gjithë personelin e ambasadës.

Kështu u shpreh të dielën presidenti francez, Emmanuel Macron.

“Franca ka vendosur të tërheqë ambasadorin e saj. Ambasadori ynë së bashku me diplomatë të tjerë do të kthehen në Francë në orët në vijim,” tha ai në një intervistë për kanalet televizive TF1 dhe France 2.

Ai theksoi se Franca ishte e pranishme në Niger me qëllimin e vetëm për të luftuar terrorizmin dhe përsëriti këtë tezë se operacioni i Francës Barkhane në vendet e Sahelit (2013-2022) ishte i suksesshëm. Sipas fjalëve të tij, Burkina Faso, Mali dhe vendet e tjera, ku u zhvillua operacioni, do të ishin gëlltitur nga kalifatët islamikë por për Francën.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

LAJME TE TJERA

Më SHUMë